Želim suradnju!

Smanjenje i prevencija socijalne isključenosti MROSP

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2023. i 2024. god. 

Poziv je upućen udrugama usmjerenima radu sa socijalno osjetljivim, ranjivim i marginaliziranim skupinama, osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom i bivšim zatvorenicima da se prijave za financijsku potporu programima koji pridonose socijalnoj uključenosti navedenih skupina sukladno sljedećim prioritetnim područjima:

 1. prioritetno područje: programi usmjereni smanjenju socijalne isključenosti pripadnika romske zajednice.
 2. prioritetno područje: programi usmjereni pružanju podrške u integraciji u zajednicu osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom.
 3. prioritetno područje: programi usmjereni osiguranju smještaja bivšim zatvorenicima.

Cilj Poziva je pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i integraciji u život zajednice ranjivih socijalno osjetljivih skupina odnosno smanjiti i prevenirati socijalnu isključenost.

Prihvatljivi prijavitelji po ovom Pozivu su udruge koje udovoljavaju općim uvjetima Poziva. Prijava programa u partnerstvu nije obavezna, osim za prioritetno područje 1. Programi usmjereni smanjenju socijalne isključenosti pripadnika romske zajednice.

Prijava podrazumijeva internetsku prijavu koja se obavlja putem sustava www.financijskepodrske.hr. Ukupno planirano trajanje programa je 24 mjeseca. Rok za podnošenje prijava je od dana objave Poziva i traje od 24. listopada 2023. do 27. studenoga 2023. godine.

Sve informacije dostupne su na stranicama Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji I socijalne politike mrosp.hr

Slične vijesti

Obavijest o povećanju iznosa sredstava za ugovara…

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je 24. siječnja 2024. godine izdalo obavijest o povećanju iznosa financijskih sredstava u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Sredstva su povećana za 110.000.000,00 eura, odnosno sa 386.000.000,00 eura na 496.000.000,00 eura. Navedenim povećanjem omogućuje se financiranje svih projektnih prijedloga u okviru Poziva koji zadovoljavaju uvjete za […]

Vidi više

Javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i od…

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga. Svrha Natječaja je dodjela sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga u javnom sektoru, primjenom digitalnih tehnologija u svrhu boljeg korištenja resursa i smanjenja emisija stakleničkih plinova, a za dobrobit građana […]

Vidi više

Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova j…

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova javne kulturne infrastrukture”, Specifičnog cilja RSO4.6. Jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj uključenosti i socijalnim inovacijama.  Predmet Poziva: Ulaganja u unapređenje (obnovu) javne kulturne infrastrukture Svrha Poziva: povećanje pristupačnosti i sudjelovanja u kulturnom životu svih građana, osobito […]

Vidi više

  Sjedište tvrtke
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Ured
  Mara d.o.o.
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Mob. +385 91 6283 091
  Tel. +385 42 204 226
  info@mara.hr