Želim suradnju!

Objavljen natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava putem programa “Eurostars-3 – European Partnership on Innovative SMEs/Eurostars”

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva mikro, mala i srednja poduzeća da prijave svoj inovativni projekt na program “Eurostars-3 – European Partnership on Innovative SMEs/Eurostars”.

 

OSNOVNO O PROGRAMU

Eurostars je program kojim se potiču mikro, mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.  Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dva partnera iz dvije različite zemlje (Eurostars članice) u projektu.

 

Vrijednost financiranja

Do 200.000 EUR

Max intenzitet potpore

Mikro i mala poduzeća- 60 %

Srednja poduzeća- 50 %

Vremensko trajanje

Do 36 mjeseci

Vrsta projekta

Razvoj novog proizvoda, usluge ili procesa

Opravdani troškovi

Plaće zaposlenih, amortizacija i sitni inventar, troškovi vanjskih usluga, troškovi putovanja, ostali razvojni troškovi

 

CILJEVI PROGRAMA

 • Potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet
 • Potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika
 • Stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman

 

PARTNERI

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem, a uloga malih i srednjih poduzeća u partnerstvu mora biti značajna te moraju sudjelovati s minimalno 50 % projektnih troškova.

Ostali partneri na projektu ne moraju se nužno baviti istraživačko – razvojnim aktivnostima, no hrvatski partneri svakako moraju biti mikro, malo ili srednje poduzeće. Velika poduzeća, obrti i fizičke osobe nisu opravdani za sufinanciranje iz programa Eurostars. Međutim, velika poduzeća mogu sudjelovati u programu uz 100 % samostalno financiranje projekta.

Ne postoje tematska ograničenja, a projekti se mogu aplicirati za bilo koje tehnološko područje pod uvjetom da imaju društvenu, civilnu svrhu te da obuhvaćaju razvoj novog proizvoda, procesa ili usluge.

Popis Eurostars zemalja dostupan je na sljedećoj poveznici: https://www.eurekanetwork.org/open-calls/eurostars-funding-programme-2023-call-5

 

PRIJAVA u 2 koraka:

 

Slične vijesti

Javni poziv FZOEU za izradu projektne dokumentacij…

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za financiranje izrade projektne dokumentacije za prijavu projekta koji se pripremaju za financiranje iz Programa konkurentnosti i kohezija 2021. – 2027. specifični cilj 2.vii (JP EU-4/2023), Jačanja zaštite i očuvanja prirode, bioraznolikosti i zelene infrastrukture, među ostalima u urbanim područjima, te smanjenje svih oblika […]

Vidi više

ESF+ Poziva za „Prakse društvenih inovacija za …

Program EU-a za zapošljavanje i socijalne inovacije (EaSI) u okviru Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) objavio je Poziv za „Prakse društvenih inovacija za borbu protiv beskućništva (ESF-2023-HOMELESS)“  U skladu s ciljevima Godišnjeg radnog programa ESF+ EaSI za 2023. godinu, ovaj Poziv podržati će inovativne projekte i/ili mjere politika koje se bave beskućništvom i isključenjem s […]

Vidi više

APPRRR objavljuje javni poziv za sudjelovanje u Š…

Republika Hrvatska od 2013. godine po principima Europske unije provodi Školsku shemu kao mjeru namijenjenu učenicima osnovnih i srednjih škola u svrhu promoviranja zdravih prehrambenih navika i osiguravanja dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda. U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi ponuditi će se učenicima kao zaseban obrok […]

Vidi više

  Sjedište tvrtke
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Ured
  Mara d.o.o.
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Mob. +385 91 6283 091
  Tel. +385 42 204 226
  info@mara.hr