Želim suradnju!

Objavljen drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. – 2027.

NATJEČAJ:
Objavljen je drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga programa međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. – 2027.

STATUS:
Drugi Poziv otvoren je 15. ožujka 2023., poziv je otvoren do 9. lipnja 2023. u 12:00 sati.

Vrijednost poziva iznosi 130 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj uz stopu sufinanciranja do 80%. Prosječan ukupni proračun po projektu je 1-2 milijuna eura: partneri iz zemalja članica EU-a dobivaju do 80% projektnih aktivnosti; privatne neprofitne organizacije mogu dobiti povrat 70% svojih troškova.

Cilj poziva Program Interreg Europe 2021.-2027. strukturiran je oko jednog međusektorskog prioriteta, posebnog cilja “bolja suradnja“ što znači da korisnici mogu surađivati ​​na svim temama od zajedničkog interesa koje su povezane s njihovim regionalnim potrebama, sve dok to spada u djelokrug kohezijske politike. Ciljevi programa su poboljšati provedbu politika regionalnog razvoja, uključujući ulaganja u radna mjesta i rast promovirajući razmjenu iskustava, inovativne pristupe, te širenje i prijenos dobrih praksi među akterima regionalnih politika. Interreg podržava projekte međuregionalnih suradnji podijeljenih u pet tematskih cjelina: Smart, Green, Connected, Social, Citizens i netematsko pitanje boljeg upravljanja označeno kao Governance.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su tijela javne vlasti, javnopravna tijela i privatna neprofitna tijela. Projektni prijedlozi podnose se elektroničkim putem, a službeni jezik poziva je engleski.

Prihvatljive kategorije troškova obuhvaćaju troškove osoblja, administrativne troškove, troškove prijevoza i smještaja, troškove vanjskih stručnjaka, troškove opreme i troškove infrastrukturnih radova.

Više informacija o Pozivu možete pronaći na poveznici:
https://www.interregeurope.eu/next-call-for-projects

Slične vijesti

Obavijest o povećanju iznosa sredstava za ugovara…

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je 24. siječnja 2024. godine izdalo obavijest o povećanju iznosa financijskih sredstava u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Sredstva su povećana za 110.000.000,00 eura, odnosno sa 386.000.000,00 eura na 496.000.000,00 eura. Navedenim povećanjem omogućuje se financiranje svih projektnih prijedloga u okviru Poziva koji zadovoljavaju uvjete za […]

Vidi više

Javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i od…

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga. Svrha Natječaja je dodjela sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga u javnom sektoru, primjenom digitalnih tehnologija u svrhu boljeg korištenja resursa i smanjenja emisija stakleničkih plinova, a za dobrobit građana […]

Vidi više

Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova j…

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova javne kulturne infrastrukture”, Specifičnog cilja RSO4.6. Jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj uključenosti i socijalnim inovacijama.  Predmet Poziva: Ulaganja u unapređenje (obnovu) javne kulturne infrastrukture Svrha Poziva: povećanje pristupačnosti i sudjelovanja u kulturnom životu svih građana, osobito […]

Vidi više

  Sjedište tvrtke
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Ured
  Mara d.o.o.
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Mob. +385 91 6283 091
  Tel. +385 42 204 226
  info@mara.hr