Želim suradnju!

Najava Poziva – vaučeri za digitalizaciju

U najavi je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava putem vaučera za digitalizaciju. Svrha vaučera za digitalizaciju je jačanje kapaciteta MSP-ova za provedbu digitalizacije i početak procesa digitalne transformacije. Neposredni cilj investicije je povećati razinu digitalne zrelosti poduzeća koje će biti obuhvaćen ovim programom, te u konačnici povećati konkurentnost i otpornost obuhvaćenih poduzeća korištenjem digitalnih tehnologija.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici.

UKUPNA ALOKACIJA PO SVIM VAUČERIMA: 75.000.000,00 HRK

VAUČER ZA POBOLJŠANJE DIGITALNIH VJEŠTINA

Svrha ovog vaučera je pomoći zaposlenicima u stjecanju vještina potrebnih za provođenje digitalizacije i digitalne transformacije, što može uključivati jedan ili više programa obrazovanja i usavršavanja.

Prihvatljivi troškovi:

 • edukacija stručnjaka za dizajn softvera;
 • umjetna inteligencija i sigurnost;
 • edukacija stručnjaka za upravljanje podacima i razvoj novih digitalnih vještina u vezi s računarstvom u oblaku;
 • osposobljavanje koje uključuje prekvalifikaciju i usavršavanje radne snage u pogledu usvajanja digitalnih vještina.

Maksimalni iznos: 75.000,00 HRK

VAUČER ZA STRATEGIJU DIGITALNE TRANSFORMACIJE

Svrha ovog vaučera je omogućiti provjeru potencijala za digitalizaciju u MSP-ovima, pomoći MSP-ovima da ispitaju održivost ideja i oblikuju strategije za moguću digitalnu transformaciju. Navedeno uključuje procjenu stanja u poduzeću izradom plana razvoja digitalnih kapaciteta poslovanja i strategije digitalne transformacije. Ulaganje bi trebalo rezultirati temeljitim istraživanjem koje bi osiguralo nužne informacije za pripremanje poduzeća na ulaganje u digitalnu transformaciju. Aktivnosti predviđene strategijom za digitalnu transformaciju, poduzeća mogu u sljedećem koraku realizirati korištenjem bespovratne potpore za digitalizaciju

Prihvatljivi troškovi

 • izrada strategije digitalne transformacije;
 • opći troškovi;
 • vanjske usluge.

Maksimalni iznos: 76.000,00 HRK

VAUČER ZA DIGITALNI MARKETING

Svrha ovog vaučera je omogućiti razvoj i provedbu strategija digitalnog marketinga MSP-ova u skladu s odgovarajućim čimbenicima koji su nužni za digitalizaciju njihovih poslovanja. Poduzeća također mogu iskoristiti sredstva za potporu razvoju i jačanju kapaciteta u vezi s korištenjem interneta kao djelotvornog kanala za razvoj poslovanja.

Prihvatljivi troškovi:

 • izrada web stranica;
 • izrada i testiranje mobilnih aplikacija;
 • uporaba podataka za poboljšanje interakcije s kupcima;
 • izrada online trgovina i platformi za rezervacije.

Maksimalni iznos: 75.000,00 HRK

VAUČER ZA KIBERNETIČKU SIGURNOST

Svrha ovog vaučera je povećati kibernetičku sigurnost uvođenjem sigurnosnih provjera sustava.

Prihvatljivi troškovi:

 • izrada sigurnosnih i tehničkih izvješća,
 • provjera propusnosti podataka i penetracijska ispitivanja

Maksimalni iznos: 110.000,00 HRK

VAUČER ZA RAZVOJ ILI PRIMJENU SLOŽENIH DIGITALNIH PROIZVODA I USLUGA (Usluge istraživanja i razvoja)

Ovaj vaučer podržava istraživačke i razvojne pilot-projekte za uvođenje složenih digitalnih proizvoda i usluga, npr. razvoj rješenja za Industriju 4.0, mrežnih sustava i procesa, Interneta stvari (engl. Internet of Things), pametnih usluga, automatizacije, projekata koji uključuju velike podatke (engl. Big Data), simulacijskih modela, virtualne i proširene stvarnosti, ugrađenih sustava.

Prihvatljivi troškovi:

 • usluge subjekata za istraživanje i razvoj koje mogu uključivati materijalne troškove koji nastaju kao dio usluga razvoja, npr. izrada prototipa

Maksimalni iznos: 150.000,00 HRK

Napomene:

 • Poduzeća moraju tijekom prijavljivanja objasniti problem koji pokušavaju riješiti i opisati stanje digitalne zrelosti poduzeća.
 • Korištenje jedne vrste vaučera nije preduvjet za korištenje druge vrste vaučera. Poduzeće može iskoristiti najviše 2 vrste vaučera po pozivu.
 • Tvrtke koje primaju potporu u okviru ove mjere će trebati dokazati da neće koristiti sredstva za povećanje emisija stakleničkih plinova ako ulažu u kapacitete servera ili bilo koju drugu vrstu opreme koja troši veće količine energije. To se može dokazati planovima za kupnju obnovljivih izvora energije, emisijskim kreditima ili na druge načine (što će se naknadno i nadzirati).
 • Potpore će se dodijeliti samo financijski održivim tvrtkama koje dokažu da su planirane investicije u skladu s načelom Ne nanosi značajnu štetu.

Slične vijesti

Obavijest o povećanju iznosa sredstava za ugovara…

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je 24. siječnja 2024. godine izdalo obavijest o povećanju iznosa financijskih sredstava u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Sredstva su povećana za 110.000.000,00 eura, odnosno sa 386.000.000,00 eura na 496.000.000,00 eura. Navedenim povećanjem omogućuje se financiranje svih projektnih prijedloga u okviru Poziva koji zadovoljavaju uvjete za […]

Vidi više

Javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i od…

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga. Svrha Natječaja je dodjela sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga u javnom sektoru, primjenom digitalnih tehnologija u svrhu boljeg korištenja resursa i smanjenja emisija stakleničkih plinova, a za dobrobit građana […]

Vidi više

Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova j…

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova javne kulturne infrastrukture”, Specifičnog cilja RSO4.6. Jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj uključenosti i socijalnim inovacijama.  Predmet Poziva: Ulaganja u unapređenje (obnovu) javne kulturne infrastrukture Svrha Poziva: povećanje pristupačnosti i sudjelovanja u kulturnom životu svih građana, osobito […]

Vidi više

  Sjedište tvrtke
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Ured
  Mara d.o.o.
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Mob. +385 91 6283 091
  Tel. +385 42 204 226
  info@mara.hr