Želim suradnju!

U okviru Interreg programa Slovenija-Hrvatska 2021.-2027. otvoren je Javni poziv za dostavu projektnih prijava za male projekte

Ministarstvo kohezije i regionalnog razvoja objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijava za male projekte u okviru Interreg programa Slovenija – Hrvatska 2021.-2027.

Predmet javnog natječaja za male projekte:

 • Prioritet 3: Pristupačna i povezana regija, Specifični cilj 6.3: Jačanje međusobnog povjerenja, posebno poticanjem mjera vezanih uz projekte povezivanja među ljudima (people-to-people) 

U okviru ovog specifičnog cilja podržavat će se zajednički prijelazni događaji, mjere podizanja svijesti i zajedničko učenje. Svrha ovog specifičnog cilja je iskoristiti neistražene mogućnosti međunarodne suradnje i poticati mjere za razmjenu znanja i interakciju među ljudima s obje strane granice.

Mali projekti trebaju biti usmjereni na postizanje rezultata. Jasno mora biti prikazana međusobna ovisnost intervencijske logike projekta (tj. specifičnih ciljeva projekta, aktivnosti, ishoda i očekivanih rezultata projekta) sa specifičnim ciljem i pokazateljima programa.

U okviru IP SI-HR bit će podržana sljedeća tipa projekata manjeg opsega:

 • Projekti prekogranične suradnje i
 • Projekti jačanja međusobnog povjerenja.

Projekti prekogranične suradnje (tip 1) su projekti koji podržavaju manja događanja namijenjena posebnim ciljnim skupinama, kako je definirano projektom i njegovim ciljevima.

Projekti za jačanje međusobnog povjerenja (tip 2) su projekti koji podržavaju veća događanja koja će imati utjecaj na stanovnike prekograničnog područja. Svrha malih projekata nije privlačenje turista ili šire javnosti, već jačanje međusobnog povjerenja i razumijevanja među ljudima koji žive na prekograničnom području te jačanje njihovih međusobnih veza.

Raspoloživa sredstva, razina sufinanciranja: 

Sufinanciranje sredstvima EFRR-a iznosi do maksimalno 80% ukupnih opravdanih troškova, a najmanje 20% osigurava se iz vlastitog doprinosa projektnih partnera i/ili drugih izvora. Najviši iznos za male projekte iznosi do 16.000 EUR EFRR-a za projekte tipa 1 i do 24.800 EUR EFRR-a za projekte tipa 2.

Programsko područje programa: 

Programsko područje obuhvaća devet slovenskih (Podravska, Pomurska, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska i Primorsko-notranjska statistička regija) i osam hrvatskih (Primorsko-goranska, Istarska, Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska i Karlovačka županija te Grad Zagreb) NUTS-3 regija.

Mali projekti moraju imati prekogranični utjecaj na programsko područje, pri čemu projekti u Sloveniji moraju biti prvenstveno unutar regije (NUTS 3), koje neposredno graniče s Hrvatskom. 

Projektno partnerstvo: 

Partnerstvo uključuje barem jednog projektnog partnera iz Slovenije i jednog iz Hrvatske ili Europske teritorijalne suradnje (ETS), registriranog u jednoj od zemalja sudionica, a najviše četiri projektna partnera. Fizičke osobe i političke stranke isključene iz sudjelovanja. Sve ostale pravne osobe mogu sudjelovati, ako ne djeluju kao vanjski pružatelji usluga i imaju financijsku, administrativnu i operativnu sposobnost za sudjelovanje u programu. Svi partneri (uključujući vodećeg partnera) moraju imati sjedište na programskom području.

Trajanje projekta ne smije biti duže od 12 mjeseci. 

Prvi rok za podnošenje projektnih prijava je 31. siječnja 2024. godine (do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu). Program se izvodi na osnovi otvorenog poziva što znači da prijavitelji mogu podnositi projektne prijave neprekidno od objave poziva pa sve dok postoje raspoloživa sredstva.

Javni poziv i upute za prijavitelje pronađite na mrežnim  mrežnim stranicama Interreg programa Slovenija – Hrvatska

Slične vijesti

Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus…

Europska komisija objavila je poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2024. godinu kojim potiče sve zainteresirane da aktivno sudjeluju i predstave svoje projekte koji će doprinijeti inovacijama i razvoju obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta u Europi. Za financiranje u okviru programa Erasmus+ mogu se prijaviti sva javna i privatna tijela koja djeluju u […]

Vidi više

ZEZ objavila prijave za grupnu nabavu solarnih ele…

Na sunčanoj strani, servis Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana poziva građane iz cijele Hrvatske spremne na ugradnju solarne elektrane za obiteljsku kuću, tvrtku ili obrt da se uključe u grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana, s ciljem osiguranja veće isplativosti ugradnje solarne elektrane izborom opreme visoke razine kvalitete po povoljnijim uvjetima, […]

Vidi više

APPRRR objavila Natječaj za provedbu intervencije…

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 1. prosinca Natječaj za provedbu intervencije 73.03. Korištenje obnovljivih izvora energije iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.  Prihvatljivi korisnici su: fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, uključujući proizvođačke organizacije priznate u skladu s posebnim propisima koji uređuju rad proizvođačkih […]

Vidi više

  Sjedište tvrtke
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Ured
  Mara d.o.o.
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Mob. +385 91 6283 091
  Tel. +385 42 204 226
  info@mara.hr