Želim suradnju!

U okviru Interreg programa Slovenija-Hrvatska 2021.-2027. otvoren je Javni poziv za dostavu projektnih prijava za male projekte

Ministarstvo kohezije i regionalnog razvoja objavilo je Javni poziv za dostavu projektnih prijava za male projekte u okviru Interreg programa Slovenija – Hrvatska 2021.-2027.

Predmet javnog natječaja za male projekte:

 • Prioritet 3: Pristupačna i povezana regija, Specifični cilj 6.3: Jačanje međusobnog povjerenja, posebno poticanjem mjera vezanih uz projekte povezivanja među ljudima (people-to-people) 

U okviru ovog specifičnog cilja podržavat će se zajednički prijelazni događaji, mjere podizanja svijesti i zajedničko učenje. Svrha ovog specifičnog cilja je iskoristiti neistražene mogućnosti međunarodne suradnje i poticati mjere za razmjenu znanja i interakciju među ljudima s obje strane granice.

Mali projekti trebaju biti usmjereni na postizanje rezultata. Jasno mora biti prikazana međusobna ovisnost intervencijske logike projekta (tj. specifičnih ciljeva projekta, aktivnosti, ishoda i očekivanih rezultata projekta) sa specifičnim ciljem i pokazateljima programa.

U okviru IP SI-HR bit će podržana sljedeća tipa projekata manjeg opsega:

 • Projekti prekogranične suradnje i
 • Projekti jačanja međusobnog povjerenja.

Projekti prekogranične suradnje (tip 1) su projekti koji podržavaju manja događanja namijenjena posebnim ciljnim skupinama, kako je definirano projektom i njegovim ciljevima.

Projekti za jačanje međusobnog povjerenja (tip 2) su projekti koji podržavaju veća događanja koja će imati utjecaj na stanovnike prekograničnog područja. Svrha malih projekata nije privlačenje turista ili šire javnosti, već jačanje međusobnog povjerenja i razumijevanja među ljudima koji žive na prekograničnom području te jačanje njihovih međusobnih veza.

Raspoloživa sredstva, razina sufinanciranja: 

Sufinanciranje sredstvima EFRR-a iznosi do maksimalno 80% ukupnih opravdanih troškova, a najmanje 20% osigurava se iz vlastitog doprinosa projektnih partnera i/ili drugih izvora. Najviši iznos za male projekte iznosi do 16.000 EUR EFRR-a za projekte tipa 1 i do 24.800 EUR EFRR-a za projekte tipa 2.

Programsko područje programa: 

Programsko područje obuhvaća devet slovenskih (Podravska, Pomurska, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska i Primorsko-notranjska statistička regija) i osam hrvatskih (Primorsko-goranska, Istarska, Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska i Karlovačka županija te Grad Zagreb) NUTS-3 regija.

Mali projekti moraju imati prekogranični utjecaj na programsko područje, pri čemu projekti u Sloveniji moraju biti prvenstveno unutar regije (NUTS 3), koje neposredno graniče s Hrvatskom. 

Projektno partnerstvo: 

Partnerstvo uključuje barem jednog projektnog partnera iz Slovenije i jednog iz Hrvatske ili Europske teritorijalne suradnje (ETS), registriranog u jednoj od zemalja sudionica, a najviše četiri projektna partnera. Fizičke osobe i političke stranke isključene iz sudjelovanja. Sve ostale pravne osobe mogu sudjelovati, ako ne djeluju kao vanjski pružatelji usluga i imaju financijsku, administrativnu i operativnu sposobnost za sudjelovanje u programu. Svi partneri (uključujući vodećeg partnera) moraju imati sjedište na programskom području.

Trajanje projekta ne smije biti duže od 12 mjeseci. 

Prvi rok za podnošenje projektnih prijava je 31. siječnja 2024. godine (do 12 sati po srednjoeuropskom vremenu). Program se izvodi na osnovi otvorenog poziva što znači da prijavitelji mogu podnositi projektne prijave neprekidno od objave poziva pa sve dok postoje raspoloživa sredstva.

Javni poziv i upute za prijavitelje pronađite na mrežnim  mrežnim stranicama Interreg programa Slovenija – Hrvatska

Slične vijesti

Obavijest o povećanju iznosa sredstava za ugovara…

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je 24. siječnja 2024. godine izdalo obavijest o povećanju iznosa financijskih sredstava u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Sredstva su povećana za 110.000.000,00 eura, odnosno sa 386.000.000,00 eura na 496.000.000,00 eura. Navedenim povećanjem omogućuje se financiranje svih projektnih prijedloga u okviru Poziva koji zadovoljavaju uvjete za […]

Vidi više

Javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i od…

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni natječaj za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga. Svrha Natječaja je dodjela sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga u javnom sektoru, primjenom digitalnih tehnologija u svrhu boljeg korištenja resursa i smanjenja emisija stakleničkih plinova, a za dobrobit građana […]

Vidi više

Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova j…

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova javne kulturne infrastrukture”, Specifičnog cilja RSO4.6. Jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj uključenosti i socijalnim inovacijama.  Predmet Poziva: Ulaganja u unapređenje (obnovu) javne kulturne infrastrukture Svrha Poziva: povećanje pristupačnosti i sudjelovanja u kulturnom životu svih građana, osobito […]

Vidi više

  Sjedište tvrtke
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Ured
  Mara d.o.o.
  Trogirska 8
  42000 Varaždin

  Mob. +385 91 6283 091
  Tel. +385 42 204 226
  info@mara.hr