Kontaktirajte nas
Kontakt
Mobilnost
Treba vam brzo i učinkovito usavršavanje? Programi mobilnosti omogućit će vam stjecanje potrebnih osobnih i stručnih znanja i vještina.
Mara d.o.o. - ŠPANJOLSKI PRAKTIKANTI
ŠPANJOLSKI PRAKTIKANTI

U sklopu projekta „Let's improve in Europe“ (2014-1-ES01-KA102-001317) 4 praktikanta iz Španjolske došli su u Varaždin i proveli ovdje 3 mjeseca u periodu od 22.03.2015. do 21.06.2015
 
 
Dvojica su obavljali praksu u poduzeću Čalopek Strojarstvo d.o.o. (rezanje, slaganje, savijanje, zavarivanje (MIG MAG, TIG), bušenje, ...), jedan je praksu odradio u poduzeću Telline d.o.o. (instalacija telefonskih linija, router-a i WiFi-a, povezivanje optičkih kablova, popravak telefona, montaža središnjih telekomunikacija, ...) , a posljednji u Auto Krehula (montaža plinskih instalacija, zamjena dijelova, godišnje održavanje vozila, ugradnja i uklanjanje guma, balansiranje guma, dijagnoza vozila, zamjena plina, ...). 
 
Na kraju prakse pitali smo sudionike misle li da će ovo iskustvo biti korisno za njihov daljnji život, obogaćivanje životopisa i pronalaženju posla u bliskoj budućnosti, a na sva pitanja smo dobili pozitivne odgovore, što nam govori da su se dobro proveli za vrijeme trajanja prakse i da će im ovo iskustvo puno pomoći te da su od njega imali velike koristi.
 
Za vrijeme njihova boravka u Varaždinu  pohađali su i tečaj hrvatskog jezika, kojeg su im pružili zaposlenici Međunarodne agencije za razvoj, u trajanju od 40 sati, a od strane njihovih poslodavaca smo dobili pozitivne odgovore u kojima su naveli da su jako zadovoljni praktikantima i poslom koji su odradili. 
 
© MARA d.o.o. 2015 | Sva prava pridržana
Ured: Tehnološki park, Zagrebačka 89, HR-42000 Varaždin
Mara d.o.o.
T: 042 204 226
M: 091 6283 091
E: info@mara.hr