Kontaktirajte nas
Kontakt
MARA
Partnerstvo. Povjerenje. Kvaliteta.
Inovativnost. Kreativnost. Predanost.
Pouzdanost. Pristupačnost. Zadovoljstvo. Uspjeh.

Mara d.o.o. - Podmjera 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva", Podmjera 4.1.3. "Korištenje obnovljivih izvora energije"
Podmjera 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva", Podmjera 4.1.3. "Korištenje obnovljivih izvora energije"
06.06.2016


Kratak opis natječaja: 

Natječaj je otvoren s ciljem dodjele bespovratnih sredstava za projekte korištenja obnovljivih izvora energije u poljoprivrednim gospodarstvima. 
 
Prihvatljivi prijavitelji: 
 
Fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi osim fizičkih i pravnih osoba čija je ekonomska veličina manja od 6.000 eura za ulaganja u sektoru voća, povrća i cvijeća i manja od 8.000 eura za ulaganja u ostalim sektorima, te proizvođačke grupe/organizacije priznate sukladno Zakonu o zajedničkoj organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda i posebnim mjerama i pravilima vezanim za tržište poljoprivrednih proizvoda. 
 
Prihvatljivi troškovi: 
  • ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora za potrebe vlastitih proizvodnih pogona korisnika s pripadajućom opremom i infrastrukturom,
  • ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za prijem, obradu i skladištenje sirovina za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora s pripadajućom opremom i infrastrukturom, 
  • ulaganja u građenje i/ili opremanje objekata za obradu, preradu, skladištenje, transport i primjenu izlaznih supstrata za organsku gnojidbu na poljoprivrednim površinama s pripadajućom opremom i infrastrukturom,
  • stjecanje objekata, strojeva i opreme kroz financijski leasing do iznosa tržišne vrijednosti imovine. 
 
Stopa sufinanciranja: 
 
Maksimalna stopa sufinanciranja projekata iznosi 50% ukupnih prihvatljivih troškova i može biti uvećana za dodatnih 20% u slučaju mladih poljoprivrednika koji su nositelji poljoprivrednog gospodarstva unutar 5 godina prije dana podnošenja zahtjeva. 
 
Iznos sufinanciranja: 
 
Minimalan iznos sufinanciranja je 5.000 eura, dok je maksimalan iznos sufinanciranja 1.000.000 eura. 
 
Izvor: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju
© MARA d.o.o. 2015 | Sva prava pridržana
Ured: Tehnološki park, Zagrebačka 89, HR-42000 Varaždin
Mara d.o.o.
T: 042 204 226
M: 091 6283 091
E: info@mara.hr