Kontaktirajte nas
Kontakt
MARA
Partnerstvo. Povjerenje. Kvaliteta.
Inovativnost. Kreativnost. Predanost.
Pouzdanost. Pristupačnost. Zadovoljstvo. Uspjeh.

Mara d.o.o. - Festival znanosti 2016. Varaždin
Festival znanosti 2016. Varaždin
06.04.2016U Varaždinu se u periodu od 18. travnja 2016. do 23. travnja 2016. organizira Festival znanosti. Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je „Znanost i umjetnost“, a kroz 5 dana zanimljivih radionica i predavanja organizatori vas vode kroz život i rad Nikole Tesle i Leonarda da Vincija, uvode u zanimljiv svijet kukaca, robotike, digitalne fotografije, optičke iluzije te donose još pregršt zanimljivih tema.
 
U travnju 2015. godine održan je 13. Festival znanosti koji je uključio 18 hrvatskih gradova; Zagreb, Dubrovnik, Hvar, Brod na Kupi, Krapina, Lošinj, Ogulin, Osijek, Požega, Pula, Rab, Rijeka, Rovinj, Sisak, Slavonski Brod, Split i Zadar. Kako Varaždin do sada nije sudjelovao u organizaciji Festivala znanosti, organizatori su odlučili u travnju 2016. godine dovesti Festival u Varaždin kako bi i građanima i posjetiteljima Grada Varaždina omogućili sudjelovanje.
 
Izravni rezultati provođenja ovakvog događanja uključuju promociju znanosti kod građana svih dobnih skupina, unapređenje istraživačkih znanja i vještina te povećanje razine opće informiranost Varaždinaca i posjetitelja u području znanosti i istraživanja. Neizravni rezultati uključuju doprinos turizmu te moguće jačanje gospodarskih djelatnosti.
 
Organizatori Festivala znanosti 2016. Varaždin su Međunarodna agencija za razvoj (MARA d.o.o.), Fakultet organizacije i informatike Varaždin te Grad Varaždin, dok su sudionici Gradski muzej Varaždin, Sveučilište Sjever, Prva gimnazija Varaždin, DV Bajka, DV Čira-Čara, DV Varaždin, DV Dječji svijet, I. OŠ Varaždin, IV. Osnovna škola Varaždin, VI. Osnovna škola Varaždin te Elektrostrojarska škola Varaždin.
 
Sudjelovanje na Festivalu je besplatno, a omogućeno je svima, od predškolaca, nižih i viših razreda osnovne škole, mladih i odraslih sve do osoba treće životne dobi.
 
Kako je broj sudionika na svakoj od radionica ograničen, svi zainteresirani se pozivaju da svoje mjesto rezerviraju čim prije na poveznici http://goo.gl/forms/se0APJFDHy, a sve informacije vezano za sam Festival, program, opis radionica i ostalo, možete pronaći na službenoj Facebook stranici Festivala znanosti 2016. Varaždin - https://www.facebook.com/Festival-znanosti-2016-Vara%C5%BEdin-932878110129575/ te na web stranicama organizatora i sudionika.
 
Sve radionice i predavanja provodit će se na području Grada Varaždina, u prostorijama sudionika, a detalje o lokacijama također možete pronaći na službenim stranicama organizatora i samog Festivala.
 
Organizatori se vesele prijavama i skorašnjem susretu na Festivalu znanosti 2016. u Varaždinu!
 
Više informacija o nacionalnom projektu Festival znanosti: www.festivalznanosti.hr
Kontakt informacije: info@mara.hr, 042 204 226.
 
© MARA d.o.o. 2015 | Sva prava pridržana
Ured: Tehnološki park, Zagrebačka 89, HR-42000 Varaždin
Mara d.o.o.
T: 042 204 226
M: 091 6283 091
E: info@mara.hr